Categorie archief: Nieuws AV

Voor veel mensen is het moeilijk overzicht te krijgen over hun financiële situatie. De medewerkers van het Financieel Hulphuis bieden hier hulp bij. In de maanden maart en april helpen zij inwoners van Dordrecht en Zwijndrecht ook met het doen van de jaarlijkse belastingaangifte.

Gratis hulp bij belastingaangifte

Vindt u het ook zo lastig om uw jaarlijkse belastingformulier in te vullen en komt u er zelf niet uit? Dan staat het Financieel Hulphuis voor u klaar om u hierbij te helpen. Het Financieel Hulphuis vult de belastingaangifte in voor mensen met een inkomen tot € 36.000,- bruto per jaar.

In de maanden maart en april ondersteunt het Financieel Hulphuis bij het invullen van de belastingaangifte voor mensen die niet in staat zijn dit zelfstandig te doen. Ook na 1 mei kunt u blijvend met vragen over de belastingaangifte bij ons terecht.

Gratis hulp bij uw administratie

Bent u het overzicht kwijt wat u elke maand aan inkomen heeft en wat u elke maand moet betalen? Piekert u over geld? Lukt het u niet om via de computer uw zaken te regelen? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Krijgt u aanmaningen of staat er een deurwaarder op de stoep? Het Financieel Hulphuis biedt u hierbij gratis hulp aan. De medewerkers van het Financieel Hulphuis kunnen onder andere helpen bij:

• Het sorteren van uw post en u leren hoe u dit op orde kunt houden;

• Een overzicht maken van uw inkomsten en uitgaven;

• Het met u meekijken of u gebruik maakt van financiele voorzieningen, zoals bijv. zorg- en huurtoeslag, persoonlijke minimabudget, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen enz;

• Het invullen van formulieren voor bijv. aanvragen uitkering, kwijtschelding, bijzondere bijstand, stichting Leergeld, voedselbank, kledingbank;

• Uitleg geven over brieven en samen met u contact opnemen met allerlei instanties.

Inloopspreekuur

Wanneer? Elke donderdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur.

Waar? In het gebouw van MEE Plus Drechtsteden, Johan de Wittstraat 40 te Dordrecht.

Waarmee? Bij het inloopspreekuur van het Financieel Hulphuis kunnen de medewerkers u helpen met bijv. het invullen van eenvoudige formulieren en andere korte vragen. Mocht blijken dat u meer hulp wilt, dan maken we direct een aparte afspraak met u.

Contact

Wij zijn van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar voor uw vragen via T 078 750 89 67 of E info@financieelhulphuis.nl.

Zie voor meer informatie de folder van het Financieel Hulphuis (voor inwoners van Dordrecht) of de Folder van de belastingaangifte (voor inwoners van Dordrecht en Zwijndrecht).

 

Onderzoek Alzheimer Nederland

Iedere twee jaar voert Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) een onderzoek uit onder mantelzorgers van een naaste met dementie.

De resultaten van dit landelijke onderzoek worden gebruikt om aandacht te vragen voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Tevens worden de resultaten gebruikt om de dementiezorg bij u in de regio beter te laten aansluiten bij uw behoeften en wensen.

Daarbij hebben we uw hulp nodig. Als mantelzorger kunt u het beste vertellen tegen welke problemen u aanloopt, of de zorg voor uw naaste met dementie voldoet en wat beter zou kunnen. Bent u mantelzorger en wilt u meehelpen? Vul dan de online vragenlijst in via www.alzheimer-nederland.nl/dmm of vraag een schriftelijk exemplaar aan bij Wendy Werkman, w.werkman@alzheimer-nederland.nl of 033-3032546.