Vrijwilligers

Heeft u nog vrije tijd over en wilt u dat op een leuke manier invullen? Word dan vrijwilliger! Vrijwilligers zijn belangrijk voor onze samenleving; ze spelen een belangrijke rol in het leven van andere mensen. Organisaties kunnen meer betekenen voor de maatschappij dankzij de inzet van vrijwilligers. Middelbare scholieren maken kennis met vrijwilligerswerk doordat ze voor school een onbetaalde maatschappelijke stage moeten doen.

Vrijwilligers VacatureBank
De Vrijwilligers VacatureBank helpt iedereen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk of een stageplek en ondersteunt organisaties bij het vinden van geschikte vrijwilligers. Tevens ondersteunt de vacaturebank organisaties bij het ontwikkelen van vrijwilligersbeleid.

Vrijwilliger worden?
Bent u enthousiast en wilt u graag vrijwilliger worden? Of wilt u vrijblijvend een informatief gesprek? Kijk op de website:www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl. Op deze site ontmoeten vrijwilligers en vrijwilligerswerk elkaar. Gemiddeld vinden bezoekers er zo’n 400 vacatures, verspreid over de Drechtsteden.

Vrijwilligers Vacaturebanken in de wijken (VVB)
In verschillende wijkcentra, buurthuizen en bibliotheken is een Vrijwilligers Vacaturebank. Hier lopen bezoekers gemakkelijk binnen om leuk vrijwilligerswerk te vinden. Kijk op www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl voor de spreekuren in de wijken.

Vrijwilligersacademie
De Vrijwilligersacademie is een plek waar u terecht kunt voor trainingen en workshops op het gebied van Vrijwilligerswerk. De academie heeft een exclusief trainingsaanbod en geeft basistrainingen aan nieuwe vrijwilligers. Het trainingsaanbod vindt u op de website: www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl