Vrijwilligers

MEE Mantelzorg is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers worden ingezet om mantelzorgers te ontlasten. De werkzaamheden die de vrijwilligers verrichten kunnen veel verschillen en zijn vooral gericht op de taken die normaal gesproken door de mantelzorger worden gedaan. Zorgtaken (bijvoorbeeld iemand uit bed helpen) horen hier niet bij.

Voorbeelden van vrijwilligerswerk
Meerdere oudere mannen en vrouwen zouden heel graag in contact komen met een vrijwilliger. Vaak is er sprake van een lichte dementie. Het kan gaan om rijden met de rolstoel of gezellig met iemand een praatje maken en een kopje koffie drinken. De mantelzorger kan dan even wat dingen voor zichzelf doen.

Een vrouw van 48 jaar met een lichte verstandelijke beperking zoekt een vrijwilliger die wekelijks met haar iets leuks wil gaan doen, bijv. naar de kinderboerderij of ergens een kopje thee of koffie gaan drinken.

Vrouw van 62 jaar heeft twee herseninfarcten gehad waardoor ze wat onzeker is geworden. Ze wil dolgraag af en toe eens met iemand gaan winkelen. Wie wil haar begeleiden?
Jonge man van 31 jaar woont zelfstandig maar heeft niet veel sociale contacten. Wie vindt het leuk om eens iets met hem te ondernemen? Samen naar de stad of naar de bioscoop bijvoorbeeld.

De ouders van een jongen van 10 jaar met een vorm van autisme, zouden best af en toe eens samen een avondje uit willen. Hun zoon durven ze niet zomaar aan een oppas over te laten. Hij heeft een speciale structuur nodig, dus ervaring en begrip is gewenst.

Spreken bovenstaande voorbeelden u aan en overweegt u om u aan te melden als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag vrijblijvend een afspraak met u om u meer over ons werk te vertellen. U zit dan nog nergens aan vast. Wij kijken altijd zorgvuldig waar uw voorkeur naar uitgaat en houden rekening met uw mogelijkheden om ingezet te worden.

Wat biedt MEE u?
– Begeleiding van een consulent
– Deskundigheidsbevordering
– WA-verzekering
– Reis- en onkostenvergoeding

Bent u geïnteresseerd om vrijwilligerswerk te doen? Neem dan contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken.