Cursus “Just for me” start voorjaar 2019 Dordrecht

U bevindt zich hier://Cursus “Just for me” start voorjaar 2019 Dordrecht
Laden Activiteiten
Deze activiteit is voorbij.

Just for Me
Een cursus voor jongeren  met een broer of zus met een beperking in Dordrecht.

Het is niet altijd makkelijk om een broer of zus met een beperking te hebben. Brussen (een samensmelting van het woord broers en zussen) vinden het soms lastig om met vrienden, vriendinnen of anderen te praten over de beperking van hun broer/ zus. Want hoe leg je dit uit? En mag je je zus of broer soms lastig vinden?  En wat houdt dat nou precies in , de beperking van mijn broer of zus?  Dat en nog veel wordt besproken in de cursus ‘Just for Me’ in Dordrecht die gegeven wordt door MEE Mantelzorg. In deze cursus krijgen kids van 12 tot 16 jaar de kans om andere kinderen te ontmoeten die ook opgroeien in een gezin met een broer of zus die anders is.

De cursisten zullen tijdens de cursus ervaren dat ze niet de enige zijn, ze niet alleen de broer of zus zijn van…, leren van en met elkaar, informatie krijgen over de beperking van broer of zus en ervaren dat sommige gevoelens normaal zijn. Ook kunnen zij elkaar steunen en krijgt ieder de kans om zijn/ haar eigen verhaal te delen. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op 7 jan, 14 jan, 21 jan, 18 jan, 4 feb en 11 feb en op 18 feb is er een terugkommiddag. Voor de ouders  wordt eenmalig een informatieavond gehouden.  Voor de cursus start zal een kennismakingsgesprek worden gepland. De cursus wordt na schooltijd gegeven op  middag van 16:00 tot 17:30 in wijkcentrum De Admiraal, Admiraalsplein 168, 3317 BC in Dordrecht.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Just for Me? Neem dan contact op met  Chantal Kruithof of Vanessa Groenenberg, consulenten mantelzorgondersteuning via 078 20 63 202 of e-mail mantelzorg@meeplus.nl