Cursus Zorg de Baas Hardinxveld-Giessendam

U bevindt zich hier:Home/Activiteiten/Cursus Zorg de Baas Hardinxveld-Giessendam
Laden Activiteiten
Dit activiteit is voorbij.

Cursus De Zorg de Baas voor mantelzorgers

Hardinxveld-Giessendam. Zorg jij voor iemand? Misschien ben je dan wel mantelzorger. Voor mantelzorgers uit Hardinxveld-Giessendam start op dinsdagmiddag 14 september de (gratis) cursus ‘De Zorg de Baas’. Zorgen voor een ander gaat vaak vanzelfsprekend, maar vraagt ook veel tijd en energie. Het is soms zoeken naar een goed evenwicht.

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met onderwerpen als: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, reacties van de omgeving, de rol van het netwerk, communicatie en grenzen stellen. Als jij zorgt voor een partner, kind, ouder (of ander familielid) of goede vriend of vriendin, helpt deze cursus je om de balans goed te houden en/of te krijgen. Degene voor wie jij zorgt heeft bijvoorbeeld een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, chronische ziekte, dementie, niet-aangeboren hersenletsel of psychische aandoening.

De cursus van zeven bijeenkomsten is van 13.00 tot 15.00 uur in de Ducdalf bij Servanda (Scheldestraat 1) op de dinsdagmiddagen 14 en 28 september, 12 en 26 oktober, 2 en 16 november en 7 december. De groep zal niet groter zijn dan tien personen. Voor aanvang vindt een telefonische intake plaats. Behalve éénmalig 15 euro voor de cursusmap zijn er geen kosten aan verbonden.

Mochten door coronamaatregelen fysieke ontmoetingen niet mogelijk zijn, dan vindt de cursus digitaal plaats. Voor vragen en aanmelden kun je mailen naar mantelzorgconsulent brenda.otten@servanda.nl of bel naar MEE Mantelzorg 078-2063202.

Kijk voor meer informatie op www.servanda.nl/diensten/mantelzorgondersteuning.