Time4u

U bevindt zich hier:Home/Activiteiten/Time4u
Laden Activiteiten
Deze activiteit is voorbij.

1,6 miljoen kinderen in Nederland hebben een vader of moeder met ernstig psychische problemen of een verslaving. Dagelijks moeten zij omgaan met volwassen situaties. De kinderen zijn vaak erg zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze raken soms geïsoleerd van het normale leven tussen hun leeftijdsgenoten. Het is belangrijk dat een kind hierover kan praten.

 Voor wie?

Er is een zgn. Doe-praatgroep voor kinderen van 8 tot 12 jaar en een Time4U groep van 12-18 jaar, die een vader of moeder hebben met psychische problemen, en in Zwijndrecht wonen.

 Doel

Uitwisselen van ervaringen en praten over onderwerpen die de kinderen bezig houden.

 

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten praten leeftijdsgenootjes over hun ervaringen en doen leuke activiteiten met elkaar.

Na ongeveer 6 weken is er een terugkombijeenkomst. Vooraf  wordt er een  informatie ouder-bijeenkomsten gepland. Het is van belang dat ouders aanwezig zijn tijdens deze ouderavonden.

Meer informatie wat deze groep inhoud: Uitleg doe-praatgroep (klik op link) of kijk op https://vimeo.com/344039534

 

Kosten

Deelname is gratis.

 

Start

Voor de groep van 8 tot 12 is de start datum 28 oktober.

Voor de groep van 12 tot 18 is de start datum 18 november

 

Aanmelden en informatie

Via het aanmeld punt van stichting jeugdteams zwijndrecht@jeugdteamszhz.nl of evt. via leider plaats. Secretariaat Indigo Zuid-Holland Zuid, telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur op nummer 088 – 40 50 607 of via e-mail secretariaat@indigozhz.nl. Na aanmelding vindt er een kennismaking en informatie gesprek  met ouder(s) en kind en groepsbegeleider plaats.