Workshop kennismaking mindfulness voor mantelzorgers uit Heerjansdam

U bevindt zich hier:Home/Activiteiten/Workshop kennismaking mindfulness voor mantelzorgers uit Heerjansdam
Laden Activiteiten
Deze activiteit is voorbij.

Tijdens deze workshop kunt u kennis maken met mindfulness voor mantelzorgers om te ontdekken of de 8-weekse training iets voor u is. Een mindfulnesstrainer van Indigo verzorgt deze workshop. Deze workshop en de 8-weekse training wordt door de gemeente Zwijndrecht aangeboden voor mantelzorgers woonachtig binnen de gemeente Zwijndrecht (inclusief Heerjansdam).

Mindfulness voor Mantelzorgers
Mindfulness training wordt ook wel aandachtstraining genoemd. De training Mindfulness voor mantelzorgers is een 8-weekse training speciaal voor mantelzorgers. Naast het beoefenen van mindfulness is er aandacht voor hoe je in het dagelijks leven omgaat met je mantelzorgsituatie en de stress die dat met zich mee brengt. Tijdens de training Mindfulness voor mantelzorgers leer je op een aandachtige manier te leven te midden van de gevolgen en veranderingen, die het zorgen voor een ander in je leven brengt. Je traint je aandacht, je deelt met elkaar ervaringen, je leert van elkaar. Je leert automatische denk- en gedragspatronen op te merken en te doorbreken en met aandacht keuzes te maken die de kwaliteit van je leven kunnen verbeteren. Je leert ruimte te maken voor jezelf om naast mantelzorger ook jezelf te kunnen zijn!

Naast de wekelijkse bijeenkomsten besteed je thuis dagelijks tijd aan het doen van aandachtsoefeningen. Door het regelmatig beoefenen van mindfulness ontwikkel je een andere houding ten opzichte van (on)plezierige ervaringen, die samenhangen met je rol als mantelzorger.

Doelgroep
Ben je mantelzorger en woonachtig binnen de gemeente Zwijndrecht? Heb je interesse om met een training mindfulness anders leren om te gaan met stressfactoren die samenhangen met je mantelzorgrol? Dan biedt deze training je deze kans.

Ervaring van deelnemers van vorig jaar

Anne-Marie (45) heeft een partner en dochter met autisme: ‘Dankzij de training durf ik nu momenten te pakken om mezelf op te laden. Ook voel ik beter aan wanneer dat nodig is. Door de training heb ik mezelf teruggevonden. Ik ben nu een betere mantelzorger omdat ik ook weer voor mezelf zorg.’

Carla (74) heeft een partner die beperkingen heeft na een herseninfarct:
‘In het begin vond ik de training best zweverig. Toch ben ik blij dat ik hem gevolgd heb. Ik heb anders leren kijken naar het leven. De oefeningen geven mij meer rust. Ik wilde meer innerlijke rust en dat is dankzij de cursus aardig gelukt. Ook zet ik dingen nu makkelijker van me af. Het leven is zoals het is en door dat te accepteren vinden we allemaal de rust die we hard nodig hebben.’

Opzet
De training duurt 8 weken met daarna de mogelijkheid in de zomer en het najaar deel te nemen aan een viertal oefenbijeenkomsten. Per groep is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

Trainer
De trainingen worden uitgevoerd door een ervaren mindfulnesstrainer van Indigo, die tevens zelf mantelzorger is geweest.

Middelen
Deelnemers krijgen ter ondersteuning van de training een werkboek en kunnen gebruik maken van geluidsbestanden bij het oefenen in de thuissituatie.

Kosten
Ben je mantelzorger en woonachtig binnen de gemeente Zwijndrecht (inclusief Heerjansdam)? Dan zijn er geen kosten aan verbonden. Het voorkomen van overbelasting van mantelzorgers en ondersteuning van mantelzorgers is een belangrijk doel voor de gemeente Zwijndrecht. De gemeente Zwijndrecht financiert deze cursus daarom speciaal voor mantelzorgers.

Data
De workshop om kennis te maken met mindfulness voor mantelzorgers vindt plaats op maandagochtend 5 maart in Zwijndrecht om 9.30 uur en woensdagavond 7 maart in Heerjansdam om 19.00 uur. Er is plaats voor 15 deelnemers.

De trainingen starten op
maandagochtend 18 maart in Zwijndrecht van 09.30 – 12.00 uur
woensdagavond 21 maart in Heerjansdam van 19.00 – 21.30 uur

Aanmelden en informatie
U kunt zich voor de workshops en/ of de trainingen aanmelden via het secretariaat van Indigo Zuid-Holland Zuid, telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 08.00 en 20.00 uur en op vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur op nummer 088-4050607 of via e-mail secretariaat@indigozhz.nl