Alzheimercafé Hardinxveld-Giessendam tijdens coronacrisis online op 27 jan.

U bevindt zich hier:Home/Berichten/Alzheimercafé Hardinxveld-Giessendam tijdens coronacrisis online op 27 jan.

Het Alzheimercafé Hardinxveld-Giessendam kan helaas vanwege de lockdown nog niet live plaatsvinden. Op 27 januari zal daarom via het  Youtube kanaal Servanda live , een presentatie te zien zijn van Magda Slimmens over “Omgaan met rouw en verlies”. Hierin geeft zij een toelichting op verlieservaringen, die elk mens meemaakt in zijn leven, met name wanneer je getroffen wordt door een ziekte als dementie. Wat betekent dit voor een naaste en wat is rouwarbeid?

Overigens zijn er nog meer Specials te bekijken van het Alzheimercafé op het YouTube kanaal. Er staan ook presentaties over “Muziek en dementie” en “Voeding en dementie”.

Vanuit het mantelzorgpunt staat er op YouTube een presentatie voor u klaar van professioneel organiser Susanne de Bie over “Stress herkennen en aanpakken”. Zeker in deze tijd belangrijk om stress op tijd te herkennen en met tips helpt Susanne u om stress aan te pakken. Susanne de Bie is als professioneel organiser expert in het terugdringen van stresssituaties, door dagelijks cliënten te helpen hun wereld weer op orde te brengen en overzicht te creëren, vanuit haar bureau Biezonder Georganiseerd.

Voor alle inwoners, die vanwege ziekte, handicap of corona op dit moment niet op pad kunnen, staan er op het YouTube kanaal diverse ontspannende wandelingen, zoals “Voetstappen in de sneeuw”, “Vorst in het Cadettenkamp”, een 6-delige serie over “Winter op de Veluwe” en “Mijn leven in corona-tijd”.

Voor alle thuisblijvers, thuiswerkers en iedereen, die deze periode wil benutten om te werken aan zijn of haar conditie, staan er op Servanda live diverse Beweegsessies met de sportcoach van Servanda, Maarten Hendrickx. Omdat alle sportscholen nog dicht zijn én bewegen voor jong en oud zo belangrijk is, zijn hier diverse oefeningen op muziek te vinden, die u ongeacht uw leeftijd of conditie gratis mee kan doen.

Neem dus eens een kijkje op het YouTube kanaal van Servanda, u kunt alle opnames ook vinden op www.servanda.nl  (linksboven rode icoontje aanklikken en daarna selecteren op video’s.)
U kunt hier elk moment van de dag terecht voor een presentatie, wandeling of beweegsessie.

2021-01-25T17:12:24+01:0025 januari, 2021|