Bekijk het respijtaanbod op www.helpmijzorgen.nl!

U bevindt zich hier:Home/Berichten/Bekijk het respijtaanbod op www.helpmijzorgen.nl!

Vandaag heeft wethouder Joanne Blaak – van de Lagemaat (Maatschappelijke ondersteuning en welzijn) tijdens de conferentie Mantelzorg de nieuwe website www.helpmijzorgen.nl gelanceerd. Op deze website vind je alle mogelijkheden voor respijtzorg in de gemeente Hoeksche Waard.

In de toekomst zullen andere gemeenten hun respijtaanbod ook toevoegen aan de website. Bij respijtzorg neemt iemand mantelzorgtaken over, bijvoorbeeld een vrijwilliger die een aantal uur met de zorgvrager op pad gaat. Mantelzorgers hebben hierdoor wat tijd voor zichzelf.

Andere mantelzorginitiatieven
Naast de lancering van www.helpmijzorgen.nl was er tijdens de conferentie veel aandacht voor het thema ‘Werk en mantelzorg’. Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Heemzicht, Gemiva en SVHW kregen in dit kader de landelijke erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uitgereikt door wethouder Blaak – van de Lagemaat.

De campagne, de lancering van www.helpmijzorgen.nl en de erkenning zijn enkele initiatieven van de gemeente Hoeksche Waard om mantelzorgondersteuning zo effectief mogelijk te maken. Het verbeteren van deze ondersteuning is ook in de andere gemeenten een speerpunt.

Meer informatie
• Bekijk het respijtaanbod in de Hoeksche Waard op www.helpmijzorgen.nl

2019-06-27T21:42:19+02:0027 juni, 2019|