Blijk van Waardering in de Hoeksche Waard 2020

U bevindt zich hier:Home/Berichten/Blijk van Waardering in de Hoeksche Waard 2020

Gemeente Hoeksche Waard  geeft mantelzorgers een Blijk van Waardering voor al hun inzet. Zij zijn tenslotte van onschatbare waarde.
Dit doet zij in de vorm van een cadeaubon van € 75,-.

Onder mantelzorgers verstaan wij iedereen (familie, buren, vrienden) die minimaal drie maanden, minstens acht uur per week, voor iemand zorgt met wie hij of zij een persoonlijke relatie heeft. Het gaat om ongebruikelijke zorg die gegeven wordt, bijvoorbeeld omdat iemand minder zelfredzaam is door een ziekte of beperking. Denk hierbij aan het helpen met wassen, aankleden, douchen, eten of het begeleiden naar afspraken met artsen. Deze ondersteuning wordt geboden in de thuissituatie, maar ook aan iemand die in een zorginstelling woont.

Mantelzorgers die ingeschreven staan bij MEE Mantelzorger Zuid-Hollandse eilanden krijgen automatisch een brief en/ of e-mail met het aanvraagformulier.  Bent u mantelzorger en staat u niet ingeschreven staat bij MEE Mantelzorg en/ of u heeft geen e-mail of brief ontvangen, dan kunt u als mantelzorger uit de Hoeksche Waard op verschillende manieren de Blijk van Waardering aanvragen:

 1. U dit aanvraagformulier digitaal in te vullen en verzenden.
 2. U kunt het Aanvraagformulier Blijk van Waardering 2020 invullen, uitprinten, ondertekenen en per post versturen naar
  MEE Mantelzorg regio Zuid-Hollandse Eilanden
  Antwoordnummer 32
  3200 VB Spijkenisse.
  Let op: een postzegel is niet nodig. 
 3. U kunt het Aanvraagformulier Blijk van Waardering 2020 uitprinten, invullen, scannen en e-mailen naar servicebureau@meeplus.nl 

 

Goed om te weten

 • Bent u op dit moment geen mantelzorger meer, maar heeft u eerder dit jaar wel intensief voor iemand gezorgd? Dan kunt u de Blijk van Waardering aanvragen.
 • Woont degene voor wie u zorgt in de Hoeksche Waard, maar woont u als mantelzorger buiten de Hoeksche Waard? Dan mag u de Blijk van Waardering aanvragen.
 • Het ontvangen van de Blijk van Waardering heeft geen invloed op een eventuele uitkering.
 • Wonen er meerdere mantelzorgers op één adres en zorgen zij voor dezelfde persoon? Dan wordt er één Blijk van Waardering aan dit huishouden toegekend.
 • Zorgt één mantelzorger voor meerdere personen? Dan komt hij/zij in aanmerking voor maximaal één Blijk van Waardering. 
 • De uiterste inzenddatum is 1 december 2020. Na 1 december worden aanvragen niet meer in behandeling genomen.
 • Heeft u al eerder de Blijk van Waardering ontvangen en is uw situatie ongewijzigd? Dan hoeft u het formulier niet helemaal in te vullen! Vul dan alleen de naam- en  adresgegevens in van uzelf en degene waar u voor zorgt.
 • Het is mogelijk dat de consulent mantelzorgondersteuning van MEE Mantelzorg na ontvangst  van uw aanvraag telefonisch contact met u opneemt. Zij doet dit, omdat zij dan extra informatie nodig heeft.
 • Aanvragen die vóór 1 december binnenkomen, worden in december bij u thuisbezorgd. Het kan zijn dat het door (bezorg)drukte een uitloop heeft tot en met januari 2021.

Kent u andere mantelzorgers die in aanmerking komen voor de Blijk van Waardering?

Attendeer hen op het aanvragen van de Blijk van Waardering. Ook als u professioneel  zorgverlener bent en contact heeft met mantelzorgers, kunt u hen hierop attenderen.

Vragen?

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij het Servicebureau van MEE Plus.
De medewerkers zijn tijdens werkdagen te bereiken op telefoonnummer (0181) 33 35 07 of per e-mail: servicebureau@meeplus.nl.

 

 

 

 

 

 

 

2020-09-01T12:06:23+02:0024 augustus, 2020|