Cursus ‘De zorg de baas’ voor ouders met een zorgintensief kind in Zwijndrecht

U bevindt zich hier://Cursus ‘De zorg de baas’ voor ouders met een zorgintensief kind in Zwijndrecht

In maart 2018 start in Zwijndrecht de cursus De Zorg de Baas voor ouders met zorgintensieve kinderen. Tijdens deze cursus gaat u met andere mantelzorgers aan de slag om te kijken hoe u het beste om kunt gaan met de situatie waar u mee te maken heeft. Of je nu plotseling of sluipend mantelzorger bent geworden, vroeg of laat komt er een punt waarop je stil staat bij de situatie. Hoe gaat het nu eigenlijk met mij? Wat heb ik nodig om het vol te houden?

Voorkom overbelasting
We zien nogal eens dat mensen (te) laat pas ruimte vrij maken om de situatie te overdenken. Dat is jammer omdat er dan vaak al sprake is van een (zware) overbelasting. Wanneer men eerder stil staat bij de zorg en de keuzes die dit met zich meebrengt, is een verandering gemakkelijker te realiseren.

Herkenning
De situatie van de zorgvrager kunnen we helaas niet veranderen; wel kunnen we met elkaar bespreken hoe u daar zo goed mogelijk mee omgaat. Samen met een groep mantelzorgers gaan we aan de slag met onderwerpen zoals: kwaliteiten en valkuilen, netwerk en grenzen stellen. Ook al zijn de situaties verschillend; de herkenning over de mantelzorg is vaak groot.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten (6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april, 8 mei en 22 mei en een terugkombijeenkomst in september) en vindt plaats op dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 uur (inloop 19:15 uur) in Wijkaccommodatie Xiejezo, Grote Beerstraat 10 in Zwijndrecht. Behalve éénmalig 15 euro voor cursusmateriaal zijn er geen kosten verbonden aan de cursus.

Heeft u interesse om hier aan deel te nemen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met één van de mantelzorgconsulenten van MEE Mantelzorg: Natascha Hessels natascha.hessels@meeplus.nl of Patricia van der Put patricia.vanderput@meeplus.nl. Of bel naar MEE Drechtsteden T 078 – 750 89 00.

2018-04-19T12:52:28+00:0012 februari, 2018|