Dag van de Mantelzorg

U bevindt zich hier://Dag van de Mantelzorg

AANKONDIGING
DAG VAN DE MANTELZORG 2018

In het kader van de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg willen wij u als mantelzorger graag in het zonnetje zetten. Als u langdurig en intensief voor iemand met een beperking zorgt kan het prettig zijn om af en toe even tijd voor uzelf te hebben.

In Nissewaard organiseert MEE Zuid-Hollandse Eilanden in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen (afdeling Steunpunt Mantelzorg Spijkenisse) voor de Mantelzorgers van Nissewaard een drietal activiteiten in opdracht van de  gemeente Nissewaard. Het thema dit jaar is: “Verras de mantelzorger”.

U wordt een drietal activiteiten aangeboden, een heerlijke High Tea, een Tapas menu en een dag uitstap naar Werkendam/Gorinchem. U mag als mantelzorger één van deze activiteiten uitkiezen. Deelname is kosteloos.

Graag willen wij u ook nog even attenderen op onze cursus “De zorg de baas”. Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar vraagt ook veel tijd en energie. De cursus geeft u de gelegenheid om de balans te vinden om het zorgen voor de ander vol te houden. Startdatum 18 oktober eindigend 6 december 2018. U kunt zich telefonisch aanmelden vóór 1 oktober a.s. via tel.nr.: 0181-333 507 en vragen naar het Servicebureau.

Optie 1
Datum   :Vrijdag 9 november 2018
Tijd   :van 13:00 tot 15:00 uur
Activiteit  :High Tea
Plaats   :Restaurant de Hoecksack, Markt 9, 3218 AM Heenvliet
Bijzonderheden :Restaurant gelijkvloers, toilet bereikbaar via trap, geen
invalidetoilet.

Optie 2
Datum  :Donderdag 15 november 2018
Tijd       :van 13:00 tot 15:00 uur
Activiteit  :Tapas menu
Plaats   :Restaurant Olijf, Voorstraat 54, 3201 BB Spijkenisse
Bijzonderheden :Restaurant gelijkvloers, geen invalidetoilet

z.o.z.
Optie3
Datum  :Zaterdag 10 november 2018
Tijd   :van 09:15 uur tot + 17:00 uur
In/uitstapplaats :metrostation Centrum Spijkenisse
Vervoer  :Touringcar
Activiteit  :daguitstap Werkendam en Gorinchem
Programma: :zie uitleg
Bijzonderheden :gehele uitstap is rolstoeltoegankelijk incl. de bus

We worden verwelkomd bij Biesbosch Museum Eiland te Werkendam met een kopje koffie en iets lekkers. Hierna heeft u de gelegenheid om het museum te bekijken. Het museum laat zien dat De Biesbosch door mensen is gemaakt. Mensen hebben gevochten tegen het water, polders gemaakt, de natuur naar hun hand gezet met een heel eigen griend- en rietcultuur, maar ook weer ontpolderd en teruggegeven aan de natuur. U heeft ook de gelegenheid om de wisselexpositieruimte te bezoeken waar telkens Biesbosch-gerelateerde kunst te zien is.

Vanuit Werkendam zullen we met de bus richting Gorinchem rijden om daar te kunnen genieten van een lunch bij restaurant “De Beren”.
Na de lunch bent u vrij om Gorinchem op eigen gelegenheid te verkennen.

Toegankelijkheid
De daguitstap is toegankelijk voor mantelzorgers die afhankelijk zijn van een
rollator of rolstoel. Neem hiervoor persoonlijk contact met ons op.

Wilt u graag deelnemen maar kunt u de persoon waar u voor zorgt niet zo lang alleen laten, dan denken wij graag met u mee om hiervoor een oplossing te zoeken bijvoorbeeld door de inzet van een vrijwilliger. Steunpunt Mantelzorg Spijkenisse, tel. 0181-695 255 of met MEE, tel. 0181-33 35 07.

U kunt zich aanmelden tot en met 26 oktober 2018 via het antwoord-formulier of telefonisch via gemeente Nissewaard, te bereiken op telefoonnummer 140181.
Voor de high-tea & tapas zult u per email een bevestiging ontvangen. Als u geen email adres invult versturen wij het per post.
Voor de daguitstap Werkendam en Gorinchem zult u vanaf 29 oktober een bevestigingsbrief ontvangen.

Bent u inmiddels geen mantelzorger meer? Wilt u dit dan aan ons doorgeven zodat we uw gegevens uit het systeem kunnen halen.

Geef u snel op! Er kan maar een maximaal aantal deelnemers mee!

Hebt u nog vragen? Bel dan naar 0181-333507 en vraag naar Ellen van Vliet of Miranda Loijens.

Vriendelijke groet,

SWO   Ria Vliegenthart en Patricia Voogd
MEE ZHE  Miranda Loijens en Ellen van Vliet

2019-03-07T13:47:39+00:0021 november, 2018|