Uitje voor jonge mantelzorgers Hoeksche Waard, Nissewaard en Voorne aan Zee

Jonge mantelzorgers in het zonnetje!

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tussen de 8 en 25 jaar, die zich zorgen maken over- of zorgen voor iemand in hun naaste omgeving die te maken heeft met een verslaving, (psychische) ziekte of beperking. Jonge mantelzorgers kunnen zich (laten) inschrijven bij MEE Mantelzorg en deelnemen aan gezellige uitjes en Jonge mantelzorg cursussen.

Lasergamen en Pannenkoekenboot  

Jaarlijks vindt de Week van de Jonge mantelzorg plaats in de eerst week van juni. Landelijk worden er in de gemeenten diverse activiteiten georganiseerd om jonge mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten en om breed aandacht te vragen voor deze, vaak nog onzichtbare, doelgroep. Voor alle jonge mantelzorgers die wonen in de gemeenten Voorne aan Zee, Hoeksche Waard en Nissewaard organiseert MEE Mantelzorg zaterdag 17 juni een uitje waar kinderen en jongeren met elkaar in contact kunnen komen en zorgeloos kunnen genieten. In samenwerking met de Pannenkoekenboot kunnen de jonge mantelzorgers op deze dag lasergamen en daarna pannenkoeken eten op de boot.

Aanmelden voor het Jonge mantelzorguitje

Inschrijven als jonge mantelzorger, meer informatie ontvangen of aanmelden voor het jonge mantelzorg uitje, kan vóór 6 juni en met toestemming van één ouder/verzorger via het telefoonnummer 0181-333507 of via het e-mailadres: mantelzorgzhe@meevivenz.nl. Meld je snel aan, want we hebben een beperkt aantal plaatsen.