Dordrecht

U bevindt zich hier:Home/Gemeentes/Dordrecht
Dordrecht2021-04-08T08:51:12+02:00

Contact

MEE Plus Mantelzorg

Johan de Wittstraat 40A

3311 KJ Dordrecht

T 078 206 32 02

info@meemantelzorg.nl

MEE Mantelzorg in Dordrecht

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een ander. Ze zijn van onschatbare waarde. MEE Mantelzorg ondersteunt de mantelzorgers in Dordrecht zodat zij de zorg beter en langer vol kunnen houden. Meer weten over mantelzorg in Dordrecht? Bekijk het mantelzorgbeleid van de gemeente.

Waar kunt u als mantelzorger terecht tijdens het corona-virus? Klik hier

Inschrijven als mantelzorger? Als ingeschreven mantelzorger krijgt u vier keer per jaar een nieuwsbrief met informatie over bijeenkomsten, cursussen, waardering. U ontvangt daarnaast drie keer per jaar gratis Mantel MEE, het regionale mantelzorgmagazine. Inschrijven kan door te mailen naar info@meemantelzorg.nl of bellen naar 078-2063202. Wij sturen dan een folder met aanmeldkaart naar u op. Uitschrijven is altijd mogelijk door te mailen of te bellen.

Direct naar de diensten
Neem direct een kijkje in het leven van Dordtse mantelzorgers op de campagnepagina ‘daar zorg ik voor’

Lees en bekijk op de pagina “Daar zorg ik voor” de verhalen van verschillende Dordtse  mantelzorgers.
(klik op de foto)

Activiteiten deze week

Deze week

Loading Events
02 augustus 2021

Houd je geheugen fit!

maandag 2 augustus -10:30 - 12:30

Ontmoetingsplek Merhaba voor Turkse ouderen en hun mantelzorgers

maandag 2 augustus -14:00 - 16:00
04 augustus 2021

Wandel mee met Vitamine W!

woensdag 4 augustus -10:00 - 11:00
06 augustus 2021

Fitclub Dubbeldam, wekelijkse wandeling

vrijdag 6 augustus -10:00 - 11:00
Geen activiteiten meer

Zorg voor Jezelf

Zorgt u intensief voor een ander en bent u vaak druk in de weer? Vindt u het moeilijk om even uit de achtbaan te stappen en te ontspannen? Dat is herkenbaar voor veel mantelzorgers; u bent niet de enige! De gemeente Dordrecht en MEE Mantelzorg starten het project “Zorg voor Jezelf”. Onder deze titel vinden er verschillende activiteiten plaats: workshops, cursussen, een dagje uit en later in het jaar de mogelijkheid om een weekendje weg te gaan. Ze worden speciaal georganiseerd voor Dordtse mantelzorgers die hun energieniveau weer op peil willen krijgen, hulp nodig hebben om (opnieuw) balans te vinden en het lastig vinden om zelf te ontspannen. Houd onze social media in de gaten voor informatie over de activiteiten!

Mantelzorg parkeerregelingen 2021

De Gemeente Dordrecht introduceerde in 2020 twee nieuwe parkeerregelingen voor mantelzorgers.
Met De Dordtpas voor mantelzorgers kunt u gratis parkeren op het parkeerterrein Gezondheidspark bij het Albert Schweitzerziekenhuis als u iemand naar het ziekenhuis brengt of bezoekt. U kunt per bezoek maximaal 4 uur gratis parkeren. Dit gaat niet van uw tegoed af van de Dordtpas 75 euro.
De tweede regeling betreft de tegemoetkoming parkeerkosten in gereguleerd gebied. Wanneer u zorgt voor iemand die woont in een betaald parkeren gebied (gereguleerd gebied) kan de zorgvrager een aanvraag doen voor deze mantelzorg-parkeerregeling via het E-loket op www.dordrecht.nl. Hiervoor is een Mantelzorg Parkeerverklaring nodig, die de mantelzorger digitaal moet aanvragen bij MEE Mantelzorg.

Mantelzorgwaardering Dordrecht 2021

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Ze zorgen langdurig en onbetaald voor een ander. Bent u 18 jaar of ouder en verleent of verleende u in 2020 langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week mantelzorg aan een inwoner van de gemeente Dordrecht? Dan kunt u de waardering voor 2021 aanvragen. Het betreft De Dordtpas voor mantelzorgers (ter waarde van 40 euro) met daarop een tegoed van 75 euro.
De waardering wordt u uitgereikt door MEE Mantelzorg, namens de gemeente Dordrecht.

Als u de waardering aanvraagt, ontvangt u binnen twee weken een brief  thuis met daarin een persoonlijke vouchercode. Hiermee kunt u:

  1. Uw huidige Dordtpas voor mantelzorgers verlengen.

Als u in 2020 al een Dordtpas had, kunt u deze ook in 2021 gebruiken. Op de website www.dordtpas.nl verlengt u uw Dordtpas door rechtsboven in het scherm te kiezen voor ‘mijn Dordtpas omgeving’ U logt in en controleert uw gegevens. Daarna vult u de vouchercode uit de brief in. Hiermee is uw Dordtpas verlengd tot 31 december 2021.  U krijgt dus geen nieuwe pas thuisgestuurd, uw huidige pas wordt met een jaar verlengd. Vanaf 1 januari 2021 kunt u het nieuwe tegoed van €75,- besteden.

U ziet HIER hoe u stap voor stap uw Dordtpas voor mantelzorgers kunt verlengen.

Let op: Had u in 2020 een Dordtpas, maar bent u deze pas kwijt? Bestel dan een nieuwe pas in  ‘Mijn Dordtpas’ en blokkeer uw oude.

  1. Uw Dordtpas voor mantelzorgers zelf bestellen.

Heeft u nog geen Dordtpas? Ga dan naar www.dordtpas.nl en kies rechtsboven in het scherm voor “Dordtpas bestellen”. Tijdens het aanvragen vult u de vouchercode uit de brief in, waardoor u de Dordtpas gratis kan bestellen. Omdat het een Dordtpas voor mantelzorgers is, staat er een tegoed van 75 euro op de Dordtpas is.

U ziet HIER hoe u stap voor stap de Dordtpas voor mantelzorgers kunt bestellen.

Was u in 2020 al in het bezit van de Dordtpas voor mantelzorgers? En heeft u de mantelzorgwaardering 2021 aangevraagd? Zie in dit filmpje hoe u uw Dordtpas voor mantelzorgers kunt verlengen. U kunt dan ook in 2021 gebruik maken van de kortingen en voorzieningen die de Dordtpas biedt óf uzelf verwennen met iets leuks!

Uitgelicht in uw gemeente

De gemeente Dordrecht heeft haar respijtaanbod gebundeld op een nieuwe website. Klik hier voor meer informatie over de website.

Charlotte Bouwer wint de verhalenwedstrijd Mantelzorgvriendelijke werkgever.

30 juni, 2021|Categorieën: Algemeen Nieuws, Brielle, Dordrecht, Ervaringsverhalen, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche waard, Mantelzorgers, Nissewaard, Papendrecht, Zwijndrecht|

Charlotte Bouwer wint de verhalenwedstrijd Mantelzorgvriendelijke werkgever. Met, naast en voor elkaar. In gesprek met Saskia Smeenk van ‘Samen Doen’ Mantelzorger Charlotte Brouwer uit Leerdam is de winnaar van de verhalenwedstrijd Mantelzorgvriendelijke werkgever van MEE [...]