Dordrecht

U bevindt zich hier:Home/Gemeentes/Dordrecht
Dordrecht2021-11-30T16:49:17+01:00

MEE Mantelzorg

Johan de Wittstraat 40A

3311 KJ Dordrecht

078 206 32 02

info@meemantelzorg.nl

MEE Mantelzorg in Dordrecht

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een ander. Ze zijn van onschatbare waarde. MEE Mantelzorg ondersteunt de mantelzorgers in Dordrecht zodat zij de zorg beter en langer vol kunnen houden. Meer weten over mantelzorg in Dordrecht? Bekijk het mantelzorgbeleid van de gemeente.

Waar kunt u als mantelzorger terecht tijdens het corona-virus? Klik hier

Inschrijven als mantelzorger? Als ingeschreven mantelzorger krijgt u vier keer per jaar een nieuwsbrief met informatie over bijeenkomsten, cursussen, waardering. U ontvangt daarnaast drie keer per jaar gratis Mantel MEE, het regionale mantelzorgmagazine. Inschrijven kan door te mailen naar info@meemantelzorg.nl of bellen naar 078-2063202. Wij sturen dan een folder met aanmeldkaart naar u op. Uitschrijven is altijd mogelijk door te mailen of te bellen.

Direct naar de diensten
Neem een kijkje in het leven van Dordtse mantelzorgers op de campagnepagina ‘daar zorg ik voor’

Zorg voor Jezelf

Zorgt u intensief voor een ander en bent u vaak druk in de weer? Vindt u het moeilijk om even uit de achtbaan te stappen en te ontspannen? Dat is herkenbaar voor veel mantelzorgers; u bent niet de enige! De gemeente Dordrecht en MEE Mantelzorg starten het project “Zorg voor Jezelf”. Onder deze titel vinden er verschillende activiteiten plaats: workshops, cursussen, een dagje uit en later in het jaar de mogelijkheid om een weekendje weg te gaan. Ze worden speciaal georganiseerd voor Dordtse mantelzorgers die hun energieniveau weer op peil willen krijgen, hulp nodig hebben om (opnieuw) balans te vinden en het lastig vinden om zelf te ontspannen. Houd onze social media in de gaten voor informatie over de activiteiten!

High Tea voor mantelzorgers
Om het jaar af te sluiten en 2022 met nieuwe energie te verwelkomen stond een gezellige High Tea voor mantelzorgers op de planning bij Bluebirds, inclusief een prachtige voordracht van enkele woordkunstenaars. Helaas moeten wij deze bijeenkomst verzetten naar februari/ maart 2022 door de onzekerheden die de pandemie wederom met zich meebrengt. In volgende nieuwsbrief wordt de nieuwe datum bekend gemaakt. Als u interesse heeft, kunt u dit alvast aan ons laten weten. Wij zullen u dan per mail informeren over de nieuwe datum, waarna u zich kunt aanmelden.

Mantelzorg parkeerregelingen 2021

De Gemeente Dordrecht introduceerde in 2020 twee nieuwe parkeerregelingen voor mantelzorgers.
Met De Dordtpas voor mantelzorgers kunt u gratis parkeren op het parkeerterrein Gezondheidspark bij het Albert Schweitzerziekenhuis als u iemand naar het ziekenhuis brengt of bezoekt. U kunt per bezoek maximaal 4 uur gratis parkeren. Dit gaat niet van uw tegoed af van de Dordtpas 75 euro.
De tweede regeling betreft de tegemoetkoming parkeerkosten in gereguleerd gebied. Wanneer u zorgt voor iemand die woont in een betaald parkeren gebied (gereguleerd gebied) kan de zorgvrager een aanvraag doen voor deze mantelzorg-parkeerregeling via het E-loket op www.dordrecht.nl. Hiervoor is een Mantelzorg Parkeerverklaring nodig, die de mantelzorger digitaal moet aanvragen bij MEE Mantelzorg.

Mantelzorgondersteuning n.a.v. uitzending Undercover

Op donderdag 4 november is op SBS6 een aflevering van Undercover in Nederland uitgezonden waarin een zorginstelling uit Dordrecht centraal stond. Deze uitzending heeft een hoop los gemaakt in de stad.

Als u als mantelzorger behoefte heeft om naar aanleiding van deze uitzending met iemand te praten dan staan de mantelzorgconsulenten van MEE voor u klaar. U kunt met hen contact opnemen via de e-mail (info@meemantelzorg.nl) of telefonisch (078-206 32 02).

Mantelzorgwaardering Dordrecht 2022

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Ze zorgen langdurig en onbetaald voor een ander. Bent u 18 jaar of ouder en verleent of verleende u in 2021 langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week mantelzorg aan een inwoner van de gemeente Dordrecht? Dan kunt u nu de waardering voor 2022 aanvragen. Het betreft De Dordtpas voor mantelzorgers met daarop een tegoed van 75 euro. En om mantelzorgers nog een extra steuntje in de rug te bieden krijgt u in 2022 een extra tegoed van 25 euro van de gemeente. U kunt dus 100 euro besteden bij alle organisaties en winkels die bij de Dordtpas zijn aangesloten.

De waardering wordt u uitgereikt door MEE Mantelzorg, namens de gemeente Dordrecht.

Documenten Mantelzorgwaardering Dordrecht 2022

Download hier: het Aanvraagformulier Mantelzorg Waardering 2022 – De Dordtpas  

Download hier: de Brief over de Mantelzorg Waardering 2022

Bekijk de meest gestelde vragen over de Mantelzorgwaardering

 

Als u de waardering voor 30 november aanvraagt, ontvangt u voor 31 december 2021 een brief van ons thuis over uw Dordtpas.  Als u vorig jaar een Dordtpas voor mantelzorgers had, gaan wij proberen die automatisch voor u te verlengen. U leest in de brief terug of dit gelukt is. Had u nog geen Dordtpas of is het automatisch verlengen niet gelukt? Dan ontvangt u een brief met daarin een persoonlijke vouchercode. Hiermee kunt u:

Hiermee kunt u:  

  1. Uw huidige Dordtpas voor mantelzorgers verlengen.

Als u in 2021 al een Dordtpas had, kunt u deze ook in 2022 gebruiken. Op de website www.dordtpas.nl verlengt u uw Dordtpas door rechtsboven in het scherm te kiezen voor ‘mijn Dordtpas’. U logt in en controleert uw gegevens. Daarna vult u de vouchercode uit de brief in. Hiermee is uw Dordtpas gratis en wordt verlengd tot 31 december 2022.  U krijgt dus geen nieuwe pas thuisgestuurd, uw huidige pas wordt met een jaar verlengd. Vanaf 1 januari 2022 kunt u het nieuwe tegoed van 100 euro besteden.

U ziet HIER hoe u stap voor stap uw Dordtpas voor mantelzorgers kunt verlengen.

 Let op:

– Uw mantelzorgtegoed van 2021 is geldig tot 31 december 2021. Daarna vervalt het tegoed. Zorg ervoor dat u dit voor die tijd heeft besteed.

– Had u in 2021 een Dordtpas, maar bent u deze pas kwijt? Bestel dan voor €5,- een nieuwe pas in  ‘Mijn Dordtpas’.

Uw Dordtpas voor mantelzorgers zelf bestellen.

Heeft u nog geen Dordtpas? Ga dan naar www.dordtpas.nl en kies rechtsboven in het scherm voor “Dordtpas bestellen”. Tijdens het aanvragen vult u de vouchercode uit de brief in, waardoor u de Dordtpas gratis kunt bestellen. Omdat het een Dordtpas voor mantelzorgers is, staat er een mantelzorgtegoed op van  100 euro.

U ziet HIER hoe u stap voor stap de Dordtpas voor mantelzorgers kunt bestellen.

Als de waarderingsaanvraag op of na 1 december 2021 bij ons binnenkomt, ontvangt u halverwege januari 2022 een brief van ons thuis met uw persoonlijke vouchercode. U kunt uw Dordtpas dan zelf aanvragen of verlengen.

 Lees meer over De Dordtpas op www.Dordtpas.nl                                                 

Activiteiten deze week

Deze week

Loading Events
29 november 2021
30 november 2021

Cursus Op Adem Komen (Zorg voor Jezelf)

dinsdag 30 november -13:30 - 15:00
01 december 2021

Wandel mee met Vitamine W!

woensdag 1 december -10:00 - 11:00
03 december 2021

Fitclub Dubbeldam, wekelijkse wandeling

vrijdag 3 december -10:00 - 11:00
Geen activiteiten meer

Dit zijn Randy en Ingrid. Ingrid zorgt voor Randy.
Klik op de foto en Ingrid vertelt u wat er allemaal bij de zorg komt kijken.
Niet alleen Ingrid, maar ook andere Dordtse mantelzorgers delen hun verhaal.

Daar zorg ik voor.

Was u in 2020 al in het bezit van de Dordtpas voor mantelzorgers? En heeft u de mantelzorgwaardering 2021 aangevraagd? Zie in dit filmpje hoe u uw Dordtpas voor mantelzorgers kunt verlengen. U kunt dan ook in 2021 gebruik maken van de kortingen en voorzieningen die de Dordtpas biedt óf uzelf verwennen met iets leuks!

Uitgelicht in uw gemeente

De gemeente Dordrecht heeft haar respijtaanbod gebundeld op een nieuwe website. Klik hier voor meer informatie over de website.