Informatie voor vrijwilligers

Jou zoeken we…!

… om mensen te helpen, die thuis zorgen voor iemand met een beperking
MEE Mantelzorg zoekt enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die met mensen
met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking willen ondersteunen. Ben je 18 jaar of ouder en enkele uren per week of per maand beschikbaar. Wellicht heb je een achtergrond waardoor je al deskundigheid op een bepaald gebied hebt, maar noodzakelijk is dit niet.

Wat doet de vrijwilliger respijtzorg?
Onze vrijwilligers bieden hulp aan ouders/verzorgers die thuis zorgen voor een kind met een beperking en aan mensen die thuis zorgen voor een partner of familielid met dementie of een chronische ziekte. Zij kunnen de zorg tijdelijk overnemen of samen iets ondernemen met de persoon met een beperking.

Wat kun jij doen?
Je kunt gewoon aanwezig zijn of iets gaan ondernemen met de persoon met een beperking. Bijvoorbeeld knutselen, winkelen, zwemmen, fietsen, computeren enzovoort. Soms is er slechts incidenteel hulp nodig, bijvoorbeeld om eens een avond uit te gaan, maar er kan ook vraag zijn naar hulp voor een vast dagdeel per week of per maand. Tijdens het intakegesprek met de vrijwilligers coördinator geef je aan hoe vaak en wanneer je beschikbaar bent. Natuurlijk kun je ook aangeven wat je verdere voorkeuren zijn.

Wat krijg je ervoor terug?
Je krijgt er veel voor terug. Een beetje hulp van jou betekent veel voor de gezinnen waar je komt…
Regelmatig worden er een vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd waarbij je de gelegenheid hebt om met andere vrijwilligers ervaringen uit te wisselen en waar we met elkaar iets leuks doen. Deze bijeenkomsten zijn niet verplicht, maar wel heel gezellig. We bieden ook het gehele jaar diverse trainingen aan (gratis) die je zou kunnen volgen.

Tijdens je werk ben je via ons verzekerd. Je reiskosten naar en van het gezin krijg je van ons vergoed.
Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers en of je nu een vast dagdeel beschikbaar bent of slechts af en toe een uurtje, je bent altijd welkom!

Meer informatie?
Vragen of interesse om je aan te melden? Mail ons dan via info@meemantelzorg.nl