#JijZorgt, speciaal voor de mantelzorgers | Dordrecht

U bevindt zich hier:Home/Berichten/#JijZorgt, speciaal voor de mantelzorgers | Dordrecht

Eén op de vijf mensen in Dordrecht zorgt voor iemand met een chronische ziekte, een psychisch probleem, een lichamelijke of verstandelijke beperking. De kans is groot dat ook iemand uit jouw omgeving zorgt voor een ouder, kind, partner of kennis. Deze mantelzorgers geven hun zorg uit liefde en vinden dit vaak vanzelfsprekend.

Wat is ‘Jij Zorgt’?

De campagne ‘Jij Zorgt’, speciaal voor alle Dordrechtse mantelzorgers, is gestart. De meeste mensen vinden deze zorg vanzelfsprekend en zorgen uit liefde. Toch kan de zorg soms pittig zijn. Bijna iedereen kent wel een mantelzorger die waardering of een adempauze verdient. Zij verdienen het om even in het zonnetje gezet te worden.

Daarom kun je hen een kaart sturen met daarop een compliment of het aanbod ergens mee te helpen. Dat kan al iets heel kleins zijn: even oppassen, helpen in de tuin of het maken van een kommetje soep. Zo kunnen Dordtenaren mantelzorgers helpen de zorg voor een ander vol te houden.

jij zorgt

Download de kaart en verras hem of haar met dit kaartje

Verzorgt een naaste van jou – een vriend, vriendin, moeder, vader, oom, tante, broer, zus – iemand met een chronische ziekte, een psychisch probleem, een lichamelijke of verstandelijke beperking? Stuur diegene dan een kaartje. Zet hem of haar even in het zonnetje en laat blijken dat je erg veel waardering hebt voor haar inspanningen als mantelzorger.

Klik op onderstaande kaart zodat je de kaart zelf kan uitprinten en versturen.

thumbnail of Kaart Campagne Mantelzorger thumbnail of Kaart Campagne Mantelzorger_

Je mag ook langskomen om een kaart op te halen. De kaart ligt op deze locatie:

  • MEE Drechtsteden
    Johan de Wittstraat 40A, eerste verdieping.
    3311 KJ Dordrecht
  • Sociaal wijkteam Krispijn, Nassauweg 2
  • Sociaal wijkteam Crabbehof, Van Oldebarneveltplein 84-86
  • Sociaal wijkteam Stadspolders-Dubbeldam, Dudokplein 213 A
  • Sociaal wijkteam Wielwijk, Admiraalsplein 413
  • Sociaal wijkteam Sterrenburg, Dalmeijerplein 80

Kom gerust even langs en maak iemand blij met een kaart. Of neem een stapeltje mee om bij jouw bedrijf of organisatie neer te leggen.

Deel je verhaal #jijzorgt

Heb je een kaartje gestuurd? Deel je verhaal (met toestemming van de ander) op Facebook van MEE Mantelzorg of instagram van MEE Mantelzorg met #jijzorgt. Op 9 december 2019 kiezen we het mooiste verhaal uit en de verzender en ontvanger van de kaart winnen een verwenpakket.

2020-02-04T09:43:41+01:0019 september, 2018|