Mantelzorgcampagne Hoeksche Waard: mantelzorgers (h)erkennen!

U bevindt zich hier:Home/Berichten/Mantelzorgcampagne Hoeksche Waard: mantelzorgers (h)erkennen!

Op donderdag 27 juni vond in de Hoeksche Waard de conferentie Mantelzorg plaats. Tijdens dit evenement werden de website www.helpmijzorgen.nl en de mantelzorgcampagne officieel gelanceerd.

Over www.helpmijzorgen.nl
Op de website www.helpmijzorgen.nl vind je informatie over en mogelijkheden voor respijtzorg in de gemeente Hoeksche Waard. Bij respijtzorg neemt iemand mantelzorgtaken over, bijvoorbeeld een vrijwilliger die een aantal uur met de zorgvrager op pad gaat. In de toekomst zullen ook andere gemeenten hun respijtaanbod toevoegen aan de website.

Over de campagne
Met de mantelzorgcampagne willen we laten zien hoe breed de begrippen ‘mantelzorg’ en ‘mantelzorger’ zijn. Ondersteunen en informeren staan hierbij centraal. Zo willen we de bewustwording vergroten. Het is niet alleen belangrijk dat omstanders de mantelzorger (h)erkennen, en waar nodig (kunnen) helpen. Ook willen we dat mantelzorgers zichzelf als mantelzorger zien.
Hiervoor delen we o.a. via verschillende kanalen ervaringsverhalen van mantelzorgers. Voor wie zorgen zij? Waar lopen zij tegenaan? En hoe gaan zij met de situatie om? Van enkele casussen zijn video’s gemaakt:

Naast ervaringsverhalen zetten we binnen deze campagne o.a voorstellingen/activiteiten in.

2019-08-07T10:04:47+02:007 augustus, 2019|