Aanbod MEE

U bevindt zich hier://Aanbod MEE
Aanbod MEE2018-02-15T11:16:41+00:00

Het geven van mantelzorg kan vaak voldoening geven. Het is fijn én vaak vanzelfsprekend om te zorgen voor een naaste. Soms kan het echter lastig zijn om je grenzen aan te geven en de balans in je eigen leven te bewaren. MEE Mantelzorg wil je daarbij ondersteunen.

Samen brengen we jouw situatie in kaart. We bekijken wat mogelijk is om de situatie te verbeteren op een manier die bij jullie past. De consulenten werken samen met het netwerk van zorg- en welzijnsorganisaties in de regio. MEE Mantelzorg kan op diverse wijze ondersteuning bieden.

SNV

MEE werkt met de werkwijze Sociale Netwerk Versterking (SNV). SNV richt zich op het samenwerken met het sociale netwerk van een volwassene, een kind of een gezin.

Het doel van SNV is dat de familie en het sociaal netwerk samen een plan voor de toekomst maakt, waarmee zowel de mantelzorger als de zorgvrager vooruit kunnen. De mantelzorgconsulent van MEE ondersteunt u bij het maken van zo’n plan. Uw netwerk bestaat onder andere uit familieleden, vrienden, buren en/of collega’s. Professionele hulpverleners zijn altijd passanten in het leven van de mantelzorger. Familie en vrienden zijn (vaak) langer betrokken en staan dichterbij bij de mantelzorger.

Meedenkbijeenkomst

De mensen die belangrijk zijn voor u en/of uw gezin, komen bij elkaar in een meedenkbijeenkomst. Zij krijgen aan het begin van de bijeenkomst alle informatie die nodig is om inzicht te krijgen in de problemen en hulpvragen die er zijn. Soms vertelt u dit zelf, soms doen de professionals dat.

Plan rond mantelzorger en verzorgde

Vervolgens maakt u samen een plan voor de toekomst. Een plan met oplossingen voor problemen waar de mantelzorger en verzorgde tegenaan lopen in de praktijk. Samen met uw netwerk voert u het plan uit, eventueel samen met professionals die een bijdrage kunnen leveren.