Coronatest voor mantelzorgers vanaf 18 mei

U bevindt zich hier:Home/Berichten/Coronatest voor mantelzorgers vanaf 18 mei

Mantelzorgers van kwetsbare groepen  kunnen uiterlijk met ingang van 18 mei getest worden op het coronavirus als ze klachten hebben. Het  RIVM werkt momenteel de aanpassing van de richtlijn voor mantelzorgers verder uit.
Het gaat om mantelzorgers die essentiële lichamelijke verzorging of verpleging leveren. Ook zorgvragers die intensieve mantelzorg (verzorging of verpleging) ontvangen kunnen bij klachten getest worden door de huisarts of – in uitzonderlijke gevallen – de GGD.
VWS (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) werkt samen met het RIVM  het testbeleid en het beschikbaar stellen van persoonlijke beschermingsmiddelen verder uit en zal de betrokken partijen informeren over de uitkomsten.

Waar en hoe? 

De kosten voor de test worden betaald door de overheid. U hoeft er zelf dus niet zelf voor te betalen.
Mantelzorgers kunnen zich met een doorverwijzing van een (huis-)arts melden bij de GGD voor de afname van de test.
Om te testen of u besmet bent, wordt er met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm afgenomen. Dit slijm wordt naar een laboratorium gestuurd. Een coronatest is een microbiologische test, wat betekent dat onderzoekers vanuit genetisch materiaal kunnen beoordelen of u besmet bent met het virus.

Meer informatie?

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie of bel uw (huis-) arts.

 

2020-05-02T21:39:29+02:002 mei, 2020|