Mantelzorgwaardering Dordrecht 2024

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Ze zorgen langdurig en onbetaald voor een ander. Bent u 18 jaar of ouder en verleent of verleende u in 2023 en/of 2024 langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week mantelzorg aan een inwoner van de gemeente Dordrecht? Dan kunt u de waardering voor 2024 aanvragen. Dit is de Dordtpas voor mantelzorgers (ter waarde van 50 euro) met daarop 75 euro mantelzorg tegoed. Dat kunt u besteden bij meer dan 250 organisaties en winkels die bij de Dordtpas zijn aangesloten. En u kunt gebruik maken van gratis activiteiten, hoge kortingen en exclusieve acties met de Dordtpas (zie veel gestelde vragen). De waardering wordt u uitgereikt door MEE Mantelzorg, namens de gemeente Dordrecht.

Documenten Mantelzorgwaardering Dordrecht 2024

Als uw aanvraagformulier bij ons binnen is gekomen,

ontvangt u binnen 2 weken een brief van ons thuis over uw Dordtpas

Had u in 2023 al een Dordtpas?

Dan kunt u deze in 2024 ook gebruiken. Ga naar www.dordtpas.nl en kies rechtsboven in het scherm voor “Mijn Dordtpas”. Uw gegevens worden getoond. U kunt hier de vouchercode uit de brief invullen, waardoor u de Dordtpas gratis kunt verlengen tot 31 december 2024. Omdat het een Dordtpas voor mantelzorgers is, staat er automatisch 75 euro tegoed op.

 

Heeft u nog geen Dordtpas?

Dan ontvangt u een brief van ons met een persoonlijke vouchercode. Hiermee kunt u uw Dordtpas zelf aanvragen. Ga naar www.dordtpas.nl en kies rechtsboven in het scherm voor “Dordtpas bestellen”. Tijdens het aanvragen vult u de vouchercode uit de brief in, waardoor u de Dordtpas gratis kunt bestellen. Omdat het een Dordtpas voor mantelzorgers is, staat er automatisch een mantelzorgtegoed op.

 

Let op:

  • Uw mantelzorgtegoed van 2024 is geldig tot en met 31 december 2024. Daarna vervalt het tegoed. Zorg ervoor dat u dit voor die tijd besteed heeft.
  • Had u in 2023 een Dordtpas, maar bent u deze pas kwijt? Bestel dan voor 5 euro een nieuwe pas in ‘Mijn Dordtpas’.
  • Wilt u een kindpas bij uw mantelzorgpas bestellen? Ga naar dordtpas.nl – Dordtpas bestellen. Kies voor een kindpas en ‘inloggen met DigiD’.          De gegevens van u en uw kind(eren) worden dan automatisch ingevuld. Lukt dit niet via de website? Maak dan een afspraak op het stadskantoor via T 14 078.
  • Bent u niet digitaalvaardig of heeft u geen toegang tot een computer? Dan kunt u uw Dordtpas(sen) ook aanvragen via de stadswinkel. Maak daarvoor een afspraak via T 14 078.

 

Lees meer over de Dordtpas op: www.dordtpas.nl