Mantelzorgwaardering Dordrecht 2023

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Ze zorgen langdurig en onbetaald voor een ander. Bent u 18 jaar of ouder en verleent of verleende u in 2022 en/of 2023 langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week mantelzorg aan een inwoner van de gemeente Dordrecht? Dan kunt u de waardering voor 2023 aanvragen. Dit is de Dordtpas voor mantelzorgers (ter waarde van 40 euro) met daarop 75 euro mantelzorgtegoed. Dit kunt u besteden bij meer dan 250 organisaties en winkels die bij de Dordtpas zijn aangesloten. En er zijn gratis activiteiten en hoge kortingen met een Dordtpas (zie veelgestelde vragen). De waardering wordt uitgereikt door MEE Mantelzorg, namens de gemeente Dordrecht.

 

Documenten Mantelzorgwaardering Dordrecht 2023
Aanmeldformulier MZ Waardering Dordt 2023
Brief MZ Waardering Dordt 2023
Bekijk de meest gestelde vragen over de Mantelzorgwaardering

 

Als uw aanvraagformulier bij ons binnen is gekomen, ontvangt u binnen twee weken een brief van ons thuis over uw Dordtpas.

 

Had u in 2022 al een Dordtpas?
Dan kunt u deze in 2023 ook gebruiken. Ga naar www.dordtpas.nl en kies rechtsboven in het scherm voor “Mijn Dordtpas”. Uw gegevens worden getoond. U kunt hier de vouchercode uit de brief invullen, waardoor u de Dordtpas gratis kunt verlengen tot 31 december 2023. Omdat het een Dordtpas voor mantelzorgers is, staat er automatisch een mantelzorgtegoed op.

Heeft u nog geen Dordtpas?
U ontvangt na het aanvragen van de waardering een brief van ons met een persoonlijke vouchercode. Hiermee kunt u uw Dordtpas zelf aanvragen. Ga naar www.dordtpas.nl en kies rechtsboven in het scherm voor “Dordtpas bestellen”. Tijdens het aanvragen vult u de vouchercode uit de brief in, waardoor u de Dordtpas gratis kunt bestellen. Omdat het een Dordtpas voor mantelzorgers is, staat er automatisch een mantelzorgtegoed op.

 

Let op:
• Uw mantelzorgtegoed van 2023 is geldig tot en met 31 december 2023. Daarna vervalt het tegoed. Zorg ervoor dat u dit voor die tijd besteed heeft.
• Had u in 2022 een Dordtpas, maar bent u deze pas kwijt? Bestel dan voor 5 euro een nieuwe pas in ‘Mijn Dordtpas’.
• Wilt u een kindpas bij uw mantelzorgpas bestellen? Ga naar www.dordtpas.nl – Dordtpas bestellen. Kies voor een kindpas en “inloggen met DigiD”. De gegevens van u en uw kind(eren) worden dan automatisch ingevuld. Lukt dit niet via de website? Maak dan een afspraak op het stadskantoor via T 14 078.
• Bent u niet digitaal vaardig of heeft u geen toegang tot een computer? Dan kunt u uw Dordtpas(sen) en kindpas ook aanvragen via de stadswinkel. Maak daarvoor een afspraak via T 14 078.

Lees meer over de Dordtpas op www.dordtpas.nl