Mantelzorgwaardering Dordrecht 2022

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Ze zorgen langdurig en onbetaald voor een ander. Bent u 18 jaar of ouder en verleent of verleende u in 2021 en/of 2022 langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week mantelzorg aan een inwoner van de gemeente Dordrecht? Dan kunt u de waardering voor 2022 aanvragen. Het betreft De Dordtpas voor mantelzorgers met daarop een tegoed van 75 euro. En om mantelzorgers nog een extra steuntje in de rug te bieden krijgt u in 2022 een extra tegoed van 25 euro van de gemeente. U kunt dus 100 euro besteden bij alle organisaties en winkels die bij de Dordtpas zijn aangesloten. Aanvragen kan tot 31 oktober 2022.

De waardering wordt u uitgereikt door MEE Mantelzorg, namens de gemeente Dordrecht.

Documenten Mantelzorgwaardering Dordrecht 2022

Aanmeldformulier-MZ-Waardering-Dordt-2022

Brief-MZ-Waardering-Dordt-2022

Bekijk de meest gestelde vragen over de Mantelzorgwaardering

Als u de waardering aanvraagt, ontvangt u binnen 2 weken een brief van ons thuis met een persoonlijke vouchercode voor uw Dordtpas. Hiermee kunt u:

  1. Uw huidige Dordtpas voor mantelzorgers verlengen.

Als u in 2021 al een Dordtpas had, kunt u deze ook in 2022 gebruiken. Op de website www.dordtpas.nl verlengt u uw Dordtpas door rechtsboven in het scherm te kiezen voor ‘mijn Dordtpas’. U logt in en controleert uw gegevens. Daarna vult u de vouchercode uit de brief in. Hiermee is uw Dordtpas gratis en wordt verlengd tot 31 december 2022.  U krijgt dus geen nieuwe pas thuisgestuurd, uw huidige pas wordt met een jaar verlengd. Vanaf 1 januari 2022 kunt u het nieuwe tegoed van 100 euro besteden.

U ziet HIER hoe u stap voor stap uw Dordtpas voor mantelzorgers kunt verlengen.

Let op:

• Had u in 2021 een Dordtpas, maar bent u deze pas kwijt? Bestel dan voor €5,- een nieuwe pas in ‘Mijn Dordtpas’.
• Wilt u een kindpas bij uw mantelzorgpas bij bestellen? Dat kan alleen in de stadswinkel en niet via de website. Maak daarvoor een afspraak via T 14 078.

Uw Dordtpas voor mantelzorgers zelf bestellen.

Heeft u nog geen Dordtpas? Ga dan naar www.dordtpas.nl en kies rechtsboven in het scherm voor “Dordtpas bestellen”. Tijdens het aanvragen vult u de vouchercode uit de brief in, waardoor u de Dordtpas gratis kunt bestellen. Omdat het een Dordtpas voor mantelzorgers is, staat er een mantelzorgtegoed op van  100 euro.

U ziet hier hoe u stap voor stap de Dordtpas voor mantelzorgers kunt bestellen.

Lees meer over De Dordtpas op www.Dordtpas.nl