Gastlessen

U bevindt zich hier:Home/Gastlessen

De mantelzorgconsulenten geven gastlessen op het voortgezet onderwijs en op het MBO. In elke groep studenten heb je te maken met verschillende achtergronden. Iemands achtergrond en gezinssituatie hebben veel invloed op de schoolloopbaan.

Openheid en begrip
Tijdens onze gastlessen staan we stil bij de studenten die te maken hebben met zorg in de thuissituatie. Dit kan zijn binnen het gezin, maar we merken ook vaak dat er gezorgd wordt voor opa/oma. Door met de studenten in gesprek te gaan over ‘zorgen voor een ander’ en te benoemen wat ze zelf kunnen doen als ze in deze situatie zitten én te bespreken wat ze kunnen doen voor vrienden, creëren we openheid in een groep. We merken dat studenten over zichzelf durven vertellen en elkaar de helpende hand toesteken. Onderling begrip wordt versterkt en studenten merken dat ze niet de enige zijn die zorgen voor een ander.

Beroepsmatig
Soms steken studenten er ook beroepsmatig wat van op. Hoe ga je om met iemand met dementie die bij de kapper komt? Wat is van belang bij het aanleggen van een tuin als iemand slecht ter been is? Wat als iemand in de winkel komt en niet meer weet waar hij of zij woont? Als iemand met dementie vergeet te betalen bij de kassa, is dat dan diefstal?

Graag bespreken we met u de mogelijkheden van een gastles over mantelzorg, of een gastles die een combinatie is van mantelzorg en zorg-binnen-het-beroep. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

2018-05-07T13:52:02+02:0022 februari, 2018|