Logeerzorg voor Dordtenaren

U bevindt zich hier:Home/Logeerzorg voor Dordtenaren

“Vanwege de corona besmettingen gelden er specifieke voorwaarden voor het inplannen van de logeerzorg. Neem voor meer informatie contact op met de Centrale Toegang op 078-2063202 of info@meemantelzorg.nl .”.

1-10 Update

Meer mogelijkheden bij het overdragen van zorg

Als mantelzorger kunt u voor een korte periode de zorg voor uw naaste overdragen aan een gespecialiseerde zorginstelling. Vanaf 1 augustus geldt dit namelijk niet alleen voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen/dementie. Er kunnen dan ook mensen met NAH, MS, Parkinson en lichamelijke problematiek gebruik maken van geplande logeerzorg.

Het gaat om ondersteuning voor meerdere dagen, waarbij u als mantelzorger de zorg goed voorbereid kunt overdragen. Dan heeft u zelf even wat tijd om tot rust te komen of iets voor uzelf te doen. Parkstaete en de Merwelanden, 2 zorglocaties in Dordrecht met ruime en gespecialiseerde ervaring, bekijken samen met u naar de wensen van degene die komt overnachten.

Neem voor meer informatie of voor het inplannen van een bezoek contact op met MEE Mantelzorg via T 078 206 32 02 of E info@meemantelzorg.nl. U hoort dan ook wat de huidige ontwikkelingen zijn in verband met corona.

De uitbreiding in de logeerzorg is een pilot van de gemeente Dordrecht.

—————————–

24 maart 2020

De gemeente Dordrecht start met een nieuwe vorm van ondersteuning voor inwoners met (beginnende) geheugenproblemen/dementie; geplande logeerzorg. Het gaat om ondersteuning voor meerdere dagen waarbij u goed voorbereid de zorg kunt overdragen. Binnen de zorg wordt zoveel mogelijk gekeken naar de wensen van degene die komt overnachten.
De logeerzorg wordt aangeboden bij Parkstaete en de Merwelanden, 2 zorglocaties in Dordrecht die ruime en gespecialiseerde ervaring hebben met ondersteuning van mensen met geheugenproblemen/dementie.

Neem voor meer informatie of voor het inplannen van een bezoek contact op met MEE Mantelzorg via T 078 206 32 02 of E mantelzorg@meeplus.nl.

thumbnail of MEE flyer ‘logeren met zorg’ DEF

 

2020-10-07T08:58:24+02:0029 juli, 2019|