Blijk van Waardering en Dag van de Mantelzorger Hoeksche Waard 2023

8 september 2023

Gemeente Hoeksche Waard toont haar waardering aan mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van de Hoeksche Waard. Zij biedt mantelzorgers een Blijk van Waardering en een high tea aan om hen te bedanken voor hun inzet. De Blijk van Waardering is een Cadeaubon Hoeksche Waard ter waarde van € 50,-. Ze ontvangen de cadeaubon tussen 10 november, de Dag van de Mantelzorg, en begin december. Dat is afhankelijk van het moment van aanvragen. De high tea vindt plaats op zaterdag 11 november. Mantelzorgers die een Blijk van Waardering willen ontvangen en/of deel willen nemen aan de high tea kunnen zichzelf hiervoor aanmelden.

Mantelzorgers zorgen voor iemand die ondersteuning nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, een ouder, een kind of een goede bekende, die extra zorg nodig heeft door ziekte of beperking. Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Zorg en Welzijn): “Ook dit jaar zetten we mantelzorgers graag in het zonnetje. Hun liefdevolle zorg is onmisbaar. Mantelzorgers zetten zich belangeloos in voor een dierbare, vaak naast een baan of opleiding. Dat verdient een groot compliment! In recent uitgevoerd onderzoek is de voorkeur voor cadeaubon nadrukkelijk naar voren gekomen en hebben wij mogelijkheden gevonden om die weer te kunnen uitdelen. Met de Blijk van Waardering steunen we ook onze lokale ondernemers, waar de cadeaubon besteed kan worden.”

Voor wie is de Blijk van Waardering?
Mantelzorgers vanaf 18 jaar die dit jaar minimaal 3 maanden lang, minstens 8 uur per week, voor iemand zorgen kunnen de Blijk van Waardering aanvragen. Iemand die zorgt voor een inwoner in de Hoeksche Waard, maar zelf niet in de gemeente woont, komt ook in aanmerking voor de waardering. Er wordt maximaal 1 Blijk van Waardering per mantelzorger toegekend.

Aanvraagformulier invullen en tot 30 november naar MEE Mantelzorg sturen
Mantelzorgers kunnen zelf de waardering aanvragen via een formulier op de website http://www.gemeentehw.nl/blijkvanwaardering Het formulier kan ook aangevraagd worden bij Wijkteam HW (088-647 18 18). Het ingevulde formulier moet vóór 30 november 2023 teruggestuurd worden naar MEE Mantelzorg, de organisatie voor mantelzorgondersteuning in de Hoeksche Waard.

Aanmelden voor de high tea
Op vrijdag 10 november 2023 is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. De gemeente organiseert op zaterdag 11 november van 14.00 tot 17.00 uur in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland een gezellige high tea. Daarmee bedanken wij mantelzorgers in de Hoeksche Waard voor hun inzet.

Wilt u daarbij zijn? Stuur dan vóór 30 oktober een berichtje naar MEE Mantelzorg: waarderinghw2023@meeplus.nl, onder vermelding van ‘Dag van de Mantelzorg 2023’. Vermeld daarin uw naam, adres en telefoonnummer. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reageer snel.

Contact bij vragen en informatie
Voor vragen of meer informatie over de Blijk van Waardering en de high tea kunt u mailen naar MEE Mantelzorg via waarderinghw2023@meeplus.nl.

Wilt u zich inschrijven als mantelzorger bij MEE of wilt u meer informatie over de activiteiten en cursussen voor mantelzorgers? Neem dan contact op met Wijkteam HW, per mail: info@wijkteamhw.nl of bel 088-647 18 18.