Mantelzorgwaardering Voorne aan Zee 2023

1 februari 2023

In 2023 heeft de gemeente Voorne aan Zee weer een attentie voor mantelzorgers, om hun te waarderen voor hun inzet. Ook dit jaar krijgen mantelzorgers een geldbedrag van €100,-

Wie kan de Mantelzorgwaardering aanvragen?

Mantelzorgers boven de 18 jaar die ten minste drie maanden, acht uur of meer per week, voor een zorgbehoevende naaste zorgen (familie, buren, vrienden), kunnen de Mantelzorgwaardering aanvragen. Het gaat om boven-gebruikelijke zorg die u uw naaste geeft, bijvoorbeeld omdat diegene minder zelfredzaam is door een ziekte of beperking.

Mantelzorgers die via het formulier een aanvraag doen voor deze waardering krijgen €100,- op hun rekeningnummer gestort. De zorgvrager die ondersteund wordt, moet wel in de gemeente Voorne aan Zee wonen. De mantelzorger mag ook elders wonen.

Er zijn dit jaar twee uitbetalingsmomenten. Wanneer u vóór 1 maart aanvraagt, ontvangt u in mei de waardering. Vraagt u de waardering aan vóór 1 december, dan ontvangt u uiterlijk eind december de waardering. Na 1 december worden aanvragen voor 2023 niet meer in behandeling genomen.

Alle informatie over de waardering kunt u vinden op deze website, op de pagina van de gemeente Voorne aan Zee.