PartnerCursus Autisme maart 2023

26 januari 2023

Heeft u een partner met autisme? Dan is deze cursus mogelijk iets voor u. Als autisme een rol speelt in uw relatie kan dit ingewikkeld en verwarrend zijn. Hoe gaat u hier mee om? Hoe steunt u uw partner en hoe zorgt u goed voor jezelf? De cursus start in maart en bestaat uit tien bijeenkomsten op woensdagochtenden. Deelname is gratis.

In deze cursus leert u meer over autisme. U krijgt inzicht in de moeilijkheden die hiermee gepaard kunnen gaan en de gevolgen hiervan op uw relatie. U leert omgaan met bepaalde gevoelens en krijgt handvatten aangereikt om begrip te vergroten en de communicatie te verbeteren. We zien vaak dat het een verademing kan zijn om herkenning en erkenning te vinden in een groep partners die tegen hetzelfde aanlopen.

Deze cursus is voor mannen en vrouwen uit Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht met een partner met autisme. Twee trainers van MEE-Vivenz leiden de cursus op woensdagochtenden van 9.30-11.30 uur op de volgende data: 8, 15, 29 maart, 12 en 29 april, 10, 24, 31 mei, 14 en 28 juni en op 31 augustus een terugkombijeenkomst. De training is in wijkcentrum De Admiraal, Admiraalsplein 168 in Dordrecht.

Aanmelden kan door te mailen naar E info@meemantelzorg.nl of bel T 078 206 32 02. Voordat de cursus begint hebben we een telefonische kennismaking waarin we wederzijdse verwachtingen bespreken.