Sociale Netwerk Versterking (SNV)

U bevindt zich hier:Home/Professional/Aanbod MEE/Sociale Netwerk Versterking (SNV)
Sociale Netwerk Versterking (SNV)2018-05-24T13:30:20+02:00

MEE Mantelzorg werkt volgens het principe van de Sociale Netwerk Versterking (SNV). Deze werkwijze gaat uit van de eigen kracht en de kracht van de mensen die belangrijk zijn voor de mantelzorger en de cliënt. Dit sociale netwerk kan bestaan uit familieleden, vrienden, buren en collega’s.

Eigen kracht en eigen regie
Het doel van SNV is dat samen met familie en het sociaal netwerk een plan voor de toekomst wordt gemaakt, waarmee zowel de mantelzorger als de verzorgde vooruit kan. Familie en vrienden zijn (vaak) langer betrokken en staan dichterbij bij de mantelzorger. Professionele hulpverleners zijn altijd passanten in het leven van de mantelzorger. De mantelzorgconsulent van MEE ondersteunt bij het maken van zo’n plan.

Meedenkbijeenkomst
De mensen die belangrijk zijn voor de mantelzorger en/of het gezin, komen bij elkaar in een meedenkbijeenkomst. Zij krijgen aan het begin van de bijeenkomst alle informatie die nodig is om inzicht te krijgen in de problemen en hulpvragen die er zijn. Soms vertelt de mantelzorger dit zelf, soms doen de professionals dat.

‘Ik voel me niet meer zo alleen in de zorg’

Plan rond mantelzorger en verzorgde
Vervolgens maken zij samen een plan voor de toekomst. Een plan met oplossingen voor problemen waar de mantelzorger en verzorgde tegenaan lopen in de praktijk. Samen met het netwerk voeren de mantelzorger en de verzorgde het plan uit, eventueel samen met professionals die een bijdrage kunnen leveren.

Als professional aan de slag met Sociale Netwerk Versterking?
Bent u als professional geïnteresseerd in SNV? Wilt u de cliënt, samen met de mensen die voor hen belangrijk zijn, laten groeien in zelfvertrouwen, zelf-kunnen en eigen regie?  Of wilt u SNV als werkwijze introduceren binnen uw organisatie? MEE biedt diverse trainingen aan waarbij u met SNV aan de slag gaat.

MEE biedt o.a. een basistraining, coaching, visiedebat, opleiding tot coach. Kijk hier voor een compleet aanbod.