Veelgestelde vragen mantelzorgwaardering 2024

Mantelzorgwaardering 2024, Voorne aan Zee

Wanneer mag ik een Mantelzorgwaardering aanvragen?

  • U bent mantelzorger wanneer u langdurig (langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week) en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving.
  • U kunt de Mantelzorgwaardering aanvragen als de zorgvrager (degene die de mantelzorg ontvangt) woonachtig is in Voorne aan Zee (voorheen Brielle, Hellevoetsluis of Westvoorne).
  • Als u 18 jaar of ouder bent.

Twijfelt u of u de waardering wel of niet kan aanvragen? Neem contact op met een consulent van MEE Mantelzorg via Tel: 0181 333507 of mail naar waarderingvoorne2024@meeplus.nl
Bent u géén mantelzorger meer, laat u dan uitschrijven als mantelzorger bij MEE via tel: (0181) 333 507 of mail naar servicebureau@meeplus.nl.

Sta ik ingeschreven als mantelzorger bij MEE Mantelzorg? En zo, ja, ontvang ik dan automatisch de Mantelzorgwaardering?

Wanneer u post (of e-mail) ontvangt zoals het mantelzorgmagazine, een nieuwsbrief of een brief over de Mantelzorgwaardering, staat u ingeschreven als mantelzorger bij MEE Mantelzorg. U staat ingeschreven bij MEE Mantelzorg als u een inschrijfkaart heeft ingevuld of een mail heeft gestuurd met uw gegevens naar waardingvoorne2024@meeplus.nl. Als u ingeschreven bent als mantelzorger bij MEE, betekent dit niet dat u automatisch de Mantelzorgwaardering ontvangt. Voor het aanvragen van de Waardering vragen wij u nogmaals uw gegevens in te vullen op het aanvraagformulier Mantelzorgwaardering 2023 en het formulier naar ons op te sturen.

Hoe vraag ik de Waardering aan?

Dit  aanvraagformulier kunt u downloaden of per e-mail  opvragen via waarderingvoorne2024@meeplus.nl
Vul het aanvraagformulier Mantelzorgwaardering 2023 volledig in. Onderteken dit samen met uw zorgvrager. Stuur het ondertekende formulier naar MEE Mantelzorg. Stuur het ingevulde en ondertekende formulier per post retour naar: MEE Mantelzorg, regio Zuid-Hollandse Eilanden, Antwoordnummer 32, 3200 VB Spijkenisse. Let op: Onvolledige ingevulde formulieren en formulieren zonder handtekeningen worden niet in behandeling genomen.

Waarom moet ik elk jaar opnieuw een formulier invullen?

Elke mantelzorgsituatie is uniek. Soms gaat men meer zorgen of andere taken erbij nemen. Het kan ook zijn dat er meer mantelzorgers bij komen en u minder gaat doen, omdat de zorg beter verdeeld is met andere familieleden. Sommige zorgvragers gaan achteruit en anderen vooruit. Omdat elke situatie uniek is en kan veranderen, vragen wij u elk jaar opnieuw een formulier in te vullen.

Is het invullen van mijn e-mailadres noodzakelijk?

MEE Mantelzorg verzendt graag zoveel mogelijk digitaal. Vult u geen e-mailadres in, dan blijft u de informatie per post ontvangen.

Krijg ik nog een bevestigingsbrief?

U ontvangt geen bevestiging van uw aanvraag. U kunt er vanuit gaan dat uw aanvraag goed ontvangen is en verwerkt wordt. Mocht u niet in aanmerking komen voor de waardering, dan wordt u hierover gebeld en zal de consulent dit toelichten.

Wat gebeurt er als mijn aanvraagformulier te laat bij MEE Mantelzorg aankomt?

De Mantelzorgwaardering 2024 kunt u aanvragen vóór 1 december 2024.  Na 1 december worden aanvragen niet meer in behandeling genomen.

Vóór wanneer moet ik de Mantelzorgwaardering aanvragen en wanneer wordt het uitbetaald?

Er zijn in 2024 twee uitbetaalmomenten:
Ingeleverd vóór:

1 maart      →    Uitbetaling in mei

1 december  →   Uitbetaling in december

Wat te doen als er meerdere mantelzorgers op één adres wonen?

Woont u met meerdere mantelzorgers op één adres én voldoet u allen aan de criteria voor de Mantelzorgwaardering?  Dan kan elke mantelzorger de Mantelzorgwaardering op zijn of haar eigen naam aanvragen. Voor meer informatie hierover, zie de vraag: Wanneer mag ik Mantelzorgwaardering aanvragen?

Ik ben als mantelzorger woonachtig in Voorne aan Zee (Brielle/ Hellevoetsluis/ Westvoorne), maar ik zorg voor iemand die niet in Voorne aan Zee woont. Kan ik de mantelzorgwaardering aanvragen?

Nee, u kunt de Mantelzorgwaardering alleen aanvragen als de degene voor wie u zorgt in Voorne aan Zee woont. U kunt mogelijk wel een Mantelzorgwaardering aanvragen in de woonplaats van degene voor wie u zorgt. Informeert u hiernaar in die betreffende plaats.

Vragen? Neemt u dan contact op met MEE Mantelzorg via T 0181 333 507. Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering 2024 mailt u dan naar waarderingvoorne2024@meeplus.nl

Vragenformulier ‘Overbelasting’

De gemeente Voorne aan Zee wil graag een beeld krijgen van de (over)belasting van mantelzorgers. Wij vragen u daarom om dit jaar ook het formulier ‘Overbelasting’ in te vullen. Deze vragenlijst wordt ook wel de EDIZ-vragenlijst genoemd. EDIZ staat voor Ervaren Druk door Informele Zorg. U kunt het formulier naar ons retour te sturen naar: MEE Mantelzorg, regio Zuid-Hollandse Eilanden, Antwoordnummer 32, 3200 VB Spijkenisse. U kunt het formulier ook online invullen. Dit vragenformulier wordt anoniem verwerkt. Als u bereid bent om op een later moment nog enkele aanvullende vragen te beantwoorden, kunt u uw contactgegevens op het formulier noteren. Wij nemen dan contact met u op.

Waar ik terecht voor mantelzorgondersteuning?

Voor activiteiten en ondersteuning kunt u zowel bij SBO als bij MEE terecht.

  • U kunt voor een ondersteunend individueel (advies)gesprek contact opnemen met SBO Hellevoetsluis.  Vanwege de privacy wetgeving mogen wij uw gegevens niet doorgeven aan SBO en vragen wij u dit zelf te doen. U kunt contact opnemen met SBO via het telefoonnummer: 0181 32 22 73, op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 uur en 13.00 uur. U kunt ook een kijkje nemen op de website van SBO via www.sbonu.nl of uw vragen stellen via het e-mailadres: clientondersteuning@sbonu.nl
  • Voor een individueel (advies)gesprek kunt u ook contact opnemen met het servicebureau van MEE via het telefoonnummer: 0181 33 35 07 of via het e-mailadres: servicebureau@meeplus.nl Ook voor vragen over de andere activiteiten van MEE kunt u contact opnemen met het Servicebureau.

Voor de Mantelzorgwaardering dient u ingeschreven te staan bij MEE.