Meest gestelde vragen mantelzorgwaardering Dordrecht

U bevindt zich hier:Home/Meest gestelde vragen mantelzorgwaardering Dordrecht
Meest gestelde vragen mantelzorgwaardering Dordrecht2019-01-08T16:12:54+01:00

Wanneer mag ik een beroep doen op de mantelzorgwaardering?
• Als je 12 jaar of ouder bent.
• Langdurig (langer dan drie maanden en/of meer dan acht uur per week) en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit jouw omgeving.
• De zorgvrager in Dordrecht woont.
• Per huishouden mag in principe één waardering aangevraagd worden.

Hoe vraag ik de waardering aan?
• Vul de mantelzorgverklaring 2018 volledig in en stuur het ondertekende formulier voor 31 december 2018 naar MEE Mantelzorg.
• stuur het gescande formulier of een foto naar waardering2018@meeplus.nl
of per post naar: MEE Mantelzorg, Postbus 3016,
3301 DA Dordrecht;
of lever de verklaring in bij MEE Mantelzorg, Johan de Wittstraat 40A, 3311 KJ, Dordrecht.
Let op: Onvolledige ingevulde formulieren en formulieren zonder handtekeningen worden niet in behandeling genomen.

Is het invullen van mijn emailadres noodzakelijk?

MEE Mantelzorg verzendt graag zoveel mogelijk digitaal. Vult u geen emailadres in, dan blijft u de informatie per post ontvangen.

Welke vormen van waarderingen zijn er?
Er zijn twee vormen van waardering:
• Een geldbedrag van € 200,00 op uw bankrekening
• Een set kadobonnen t.w.v. € 200,00 te besteden bij verschillende lokale organisaties en winkeliers. Daar bovenop bieden zij u leuke extra’s.
U kunt zelf kiezen uit optie 1 of optie 2.

Hoe ziet de set kadobonnen eruit?
De bonnen vertegenwoordigen een geldbedrag van € 200,00 en bestaan uit verschillende bedragen (€ 10,00, € 15,00 en € 20,00). Met de bonnen kunt u tot en met 31 december 2019 betalen bij verschillende lokale organisaties en winkeliers.

Krijg ik nog een bevestigingsbrief?
U ontvangt geen bevestiging van uw aanvraag. U kunt er vanuit gaan dat uw aanvraag goed ontvangen is en verwerkt wordt. Mocht u niet in aanmerking komen voor de waardering, dan wordt u hierover voor 15 januari 2019 gebeld.

Heeft u na 5 februari niets ontvangen, dan kunt u contact opnemen met MEE Mantelzorg voor meer informatie.

Wanneer ontvang ik het geld of de bonnen?
Waardering geld: De betaling van € 200,00 vindt plaats tussen 28 en 31 januari 2019. Heeft u 5 februari geen geld ontvangen, dan kunt u tot uiterlijk 28 februari contact opnemen met MEE Mantelzorg via waardering2018@meeplus.nl of 06 – 52 86 85 77 (bereikbaar t/m 28 februari op ma, di, do en vrij van 10.00 tot 14.00).

Waardering bonnen: voor 31 januari ontvangt u een brief waarin staat waar en wanneer u de bonnen kunt ophalen. Heeft u 5 februari geen brief ontvangen, dan kunt u tot uiterlijk 28 februari contact opnemen met MEE Mantelzorg via waardering2018@meeplus.nl of 06 – 52 86 85 77 (bereikbaar t/m 28 februari op ma, di, do en vrij van 10.00 tot 14.00).
Bent u op dat tijdstip niet in de gelegenheid, dan kunt u een nieuwe afspraak maken. Ook die informatie treft u in de brief aan die u ontvangt in januari.

Wat te doen als er meerdere mantelzorgers op één adres wonen?
Er is gekozen om per adres één brief over de mantelzorgwaardering te versturen. Woont u met meerdere mantelzorgers op één adres dan kan de mantelzorger die de meeste zorg verleent de mantelzorgwaardering op zijn of haar naam aanvragen. Zorgt u met meerdere mensen intensief en langdurig voor iemand, of zorgt u voor verschillende personen in uw omgeving? Neem dan contact op voor advies met Annelies Markovic, MEE Mantelzorg via T 078 206 32 02.

Ik ben als mantelzorger woonachtig in Dordrecht, maar ik zorg voor iemand die niet in Dordrecht woont. Kan ik de mantelzorgwaardering aanvragen?
U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen in de woonplaats van degene voor wie u zorgt. Informeert u hiernaar in die betreffende stad.
Kijk op www.meemantelzorg.nl bij de betreffende stad om te zien hoe de mantelzorgwaardering daar wordt ingevuld. Vragen? Neemt u dan contact op met Annelies Markovic, MEE Mantelzorg via T 078 206 32 02.

Wordt er een maximum aan waarderingen uitgereikt? Op = op?
De gemeente Dordrecht vervult sinds 2015 de taak van mantelzorgwaardering. Het budget wordt jaarlijks vastgesteld en hiervoor geldt: op is op. Als blijkt dat we mantelzorgers moeten teleurstellen -waar we op voorhand niet vanuit gaan- wordt dit als aandachtspunt meegenomen bij de mantelzorgwaardering van 2019. Aanvragen worden behandeld op volgorde, datum van ontvangst.

Ik krijg de mail met de waardering retour. Wat nu?
Hoogstwaarschijnlijk zijn de bestanden die u verstuurt groter dan 10 MB. Dan kan de mail niet afgeleverd worden en krijgt u hem retour. U kunt de bestanden apart versturen per mail, verkleinen of de waardering per post naar ons versturen.

Ik ontvang WW/ik ontvang een bijstandsuitkering. Word ik door de mantelzorgwaardering gekort op mijn uitkering?
Nee, u wordt niet gekort op uw uitkering.
Ik zit in de schuldsanering en wil de mantelzorgwaardering aanvragen. Welke keuze kan ik dan het beste maken?
Wij adviseren u om voor de cadeaubonnen te kiezen. Het geldbedrag wordt namelijk als inkomen gezien en wordt ingehouden.

De persoon voor wie ik zorgde is dit jaar overleden. Kom ik dan wel in aanmerking voor de waardering van 2018?
Als u in 2018 meer dan 8 uur per week en/of langer dan drie maanden voor die persoon heeft gezorgd, kunt u de waardering aanvragen.

Ik zorg voor iemand die in een verpleeghuis/verzorgingshuis woont, mag ik dan de waardering aanvragen?
Wanneer u voor iemand zorgt die in een verpleeg-, of verzorgingshuis woont, mag u de waardering aanvragen. Het aantal uren moet wel voldoen aan de gestelde criteria; 8 uur per week en/of langer dan drie maanden.

Wordt uw vraag in bovenstaande tekst niet beantwoord, neemt u dan contact op met MEE Mantelzorg via: waardering2018@meeplus.nl of 06-52 86 85 77 (bereikbaar t/m 28 februari op ma, di, do en vrij van 10.00 tot 14.00).