Week van de Jonge Mantelzorger

U bevindt zich hier:Home/Berichten/Week van de Jonge Mantelzorger

Eén op de vier kinderen en jongeren tussen de 4 en 24 jaar heeft thuis te maken met zorg, bijvoorbeeld voor een ouder, broer of zus die chronisch ziek is, een (verstandelijke) beperking heeft of een psychische aandoening. Doordat deze jonge mantelzorgers op jonge leeftijd al te maken krijgen met zorgtaken, worden zij beperkt in hun eigen ontwikkeling en groei, wat negatieve effecten kan hebben zoals chronische stress, verminderde schoolprestaties of studievertraging. De huidige onzekere coronaperiode kan leiden tot extra belasting van de jonge mantelzorgers. Daarom is het belangrijk dat er extra aandacht is voor deze doelgroep. Nu, en in de toekomst.

De jonge mantelzorgers uit de Klankbordgroep JMZ Pro hebben een aantal tips voor deze lastige periode onder elkaar gezet. Deze tips voor jonge mantelzorgers en meer informatie voor deze doelgroep zijn te vinden op de website: www.coronaenjmz.nl

 

1-7 juni: De Week van de Jonge Mantelzorger

Hoewel één op de vier kinderen en jongeren tot de groep jonge mantelzorgers behoort, beseffen de jonge mantelzorgers en hun omgeving lang niet altijd dat zij tot die doelgroep behoren. Om meer begrip, herkenning en erkenning te creëren is de Week van de Jonge Mantelzorger in het leven geroepen. Tijdens deze week worden er landelijk diverse activiteiten georganiseerd om extra aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers. Online games, videogesprekken en leuke cadeautjes zijn een greep uit de activiteiten. Iedereen met jonge mantelzorgers in de omgeving kan een steentje bijdragen door extra aandacht te besteden aan deze jongeren. Een recent overzicht van de activiteiten die worden georganiseerd, is te vinden op: www.jmzpro.nl/activiteiten.

2020-06-03T11:32:27+02:003 juni, 2020|