zorg voor jezelf Dordrecht

Zorgt u intensief voor een ander en bent u vaak druk in de weer? Vindt u het moeilijk om even uit de achtbaan te stappen en te ontspannen?
Dat is voor veel mantelzorgers herkenbaar: u bent niet de enige! De gemeente Dordrecht en MEE Mantelzorg starten het project “Zorg voor Jezelf”. Onder deze titel vinden er verschillende activiteiten plaats: workshops, cursussen, een dagje uit en later in het jaar de mogelijkheid om een weekendje weg te gaan. Ze worden speciaal georganiseerd voor Dordtse mantelzorgers die hun energieniveau weer op peil willen krijgen, hulp nodig hebben om (opnieuw) balans te vinden en het lastig vinden om zelf te ontspannen. Houd onze social media in de gaten voor informatie over de activiteiten.

Mocht u uw zorgvrager niet alleen kunnen laten en graag meedoen? Neem contact met ons op, dan helpen wij mee om vervangende zorg via Zorgmies te regelen.

 

Qigong en Restorative Yoga

Qigong zijn rustige, meditatieve en vloeiende bewegingen die uw lichaam en geest tot rust kunnen brengen. Het is een Chinese bewegingsleer en bestaat al 2000 jaar. De verschillende houdingen kunnen staand of zittend uitgeoefend worden. We sluiten liggend op de mat af met Restorative Yoga. Een herstellende yoga, waarbij u ervaart hoe u spierspanning kunt laten.

Data:   dinsdag 24 september, 1, 8 en 15 oktober 2024

Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Locatie:   Covita, Schuttevaerkade 99B, 3311 RB, Dordrecht.

Aanmelden: ja bij MEE Mantelzorg info@meemantelzorg.nl | 078–206 3202.

U  kunt zich alleen aanmelden voor alle 4 de data.  U hoort rond 16 september of u mee kunt doen.

 

 

In april hebben we het Drieluik ‘Zing en Ontspan’ afgerond.
Drie middagen, gedachten verzetten, emoties uiten en gewerkt aan een goede ademhaling en houding. Zo konden mantelzorgers ontspannen, stress verminderen en het geluksgevoel vergroten. Ook zonder zangervaring kon je gewoon meedoen. Samen met een zangcoach gingen zij in een ontspannen sfeer aan de slag.
 
Juni: Drieluik: “Klik” 
Doormiddel van foto’s en fotografie zijn de deelnemers tijdens deze drieluik de mooiste kanten van zichzelf gaan belichten. Wat zijn de mooie aspecten van uzelf, waar bent u trots op en hoe kunt u uzelf krachtig neerzetten en laten stralen.
Wij hopen u met dit drieluik een gevoel van trots te hebben gegeven. Trots op wie u bent en wat u doet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zorg voor jezelf mantelzorgondersteuning mantelzorgyoga yoga       zorg voor jezelf mantelzorgers Dordrecht